TRENING ZA DIJABETIČARE

UZ VEŽBANJE, DIJABETES VIŠE NIJE PROBLEM

ŠTA JE DIJABETES?

Dijabetes melitus ili šećerna bolest je hronični, neizlečivi sistemski poremećaj koji izaziva poremećaj u metabolizmu ugljenih hidrata, proteina i masti a nakon dužeg vremena utiče i na strukturu i funkciju krvnih sudova, živaca i drugih vitalnih organa i organskih sistema. Trenutno u Srbiji je preko 700.000 obolelih i registrovanih!!!

Može biti čak i smrtonosan ukoliko se na vreme ne leči. Ovo je od posebne važnosti jer simptomi dijabetesa nisu uvek vidljivi u ranim fazama ove bolesti.

Danas se dijabetes ubraja među najčešća endokrinološka oboljenja. Posledice su povezane zbog modernog načina života i povećanja broja spoljnih faktora, među kojima je najčešća gojaznost. Dijabetičari su izloženi većem riziku od brojnih zdrastvenih problema, uključujući i prestanak rada bubrega, nervni poremećaji, problemi sa očima i bolesti srca.

services-img

Konsultacije

Prvi korak u procesu saradnje jesu besplatne konsultacije na kojima ćete se upoznati sa našim konceptom rada, a mi sa vašim trenutnim zdravstvenim i fizičkim stanjem. Odradićemo testiranja i analize, dobićete preporuke za ishranu i preporuke za vaš trening.

services-img

Lekarski pregled

Merenjem obima, kožnih nabora, telesnih kompozicija putem bioimpedance, krvnog pritiska i merenjem nivoa šećera u krvi vršimo kompletan antropometrijski pregled koji nam pomaže da pratimo vaš napredak i da kontrolišemo i normalizujemo nivo šećera. Naš lekar u saradnji sa prof.dr. Mirjana Šumarac vršimo endokrinološki pregled na osnovu kojih možemo sa Vama bezbedno i efikasno da radimo.

services-img

Analiza

Tokom prvih konsultacija nephodno je razmotriti vaše životne navike, posebno one vezane za način ishrane (koje su uglavnom uzrok dijabetesa), poslovne obaveze, dnevne aktivnosti, vreme za zabavu, odmor i sl. kako bi se na što efikasniji način uklonile vaše loše i nazdrave navike i kako bismo ovu bolest kontrolisali bezbedno.

Glavni cilj je regulacija nivoa šećera i kontrola ove podmukle bolesti. Iz ovog razloga važno je prethodno ih definisati u zajedničkom dogovoru vrlo jasno i u skladu sa vašim trenutnim fizičkim stanjem.

services-img

Praćenje razultata

Nakon prvog sprovedenog treninga, kao i sa svakim sledećim, vodimo uredno evidenciju o tome šta se radilo, koliko se radilo, kakvi su trenutni rezultati, prikupljajući na taj način sve moguće korisne informacije, ne bi li što lakše i efikasnije ostvario preko potreban monitoring nad dinamikom vašeg napretka.

Treneri

slider_img

Marko Dimitrijević

M. Sc
slider_img

Suzana Rajković

Personalni trener
slider_img

Ana Dimitrijević

Personalni trener

Saradnici

slider_img

Sanja Mazić

Prof. dr
slider_img

Miodrag Glišić

Ass. dr sci.med
slider_img

Sead Malićević

Mr sc. dr med.
slider_img

Mirjana Šumarac

Prof. dr
slider_img

Jelena Vasilić

Dr
slider_img

Darko Čejović

Fizioterapeut