Dr Sead Malićević,

lekar sportske medicine zadužen za testiranja članova kluba FIT IN Marko Dimitrijević

Osnivač i vlasnik Specijalističke ordinacije medicine sporta „Malićević“, iskustvo je sticao tokom deset godina rada kao šef medicinske službe FK Partizan. Nakon Partizana, nastavio je sa radom na polju vrhunske medicine sporta u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije i to kao načelnik Odeljenja Tašmajdan. Magistarsku tezu je odbranio na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Tema se ticala uticaja bavljenja vrhunskim sportom na razvoj dece. Na istom fakultetu je i specijalizirao medicinu sporta.

Dr Sead Malićević od 2010. predaje Sportsku medicinu i Ishranu sportista u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu (www.vss.edu.rs). Čest je gost na kursevima i seminarima koje organizuju BAFS-FISAF Serbia i Fitnes akademija.

Specijalistička ordinacija medicine sporta "Malićević"

Specijalistička ordinacija medicine sporta “Malićević” osnovana je 2013. godine sa misijom da sportistima i fizički aktivnim osobama (naročito deci) pruži vrhunsku uslugu iz najznačajnijih oblasti medicine sporta:

  • Redovni sistematski pregledi sportista,
  • Dijagnostika sportskih povreda,
  • Sportska ishrana i suplementacija.

Zakon o sportu odredio je obavezu da se sportisti pregledaju na svakih šest meseci i da te preglede obavljaju specijalisti medicine sporta. Opremom, ali naročito znanjem i iskustvom osnivača i vlasnika, dr Seada Malićevića, ova ordinacija spremna je da odgovori na taj, veoma ozbiljan zadatak.