Beograd, 28. 11. 2016.

Juce je završen Sajam sporta, a iza našeg učešća je ostalo jedno divno iskustvo. Poslednjeg dana sajma možemo se pohvaliti zapaženim predavanjem našeg strucnog konsultanta u okviru zvaničnog programa sajma. U sklopu sajma je održan Seminar za stručno usavršavanje trenera, u čijem radu je učestvovao i dao svoj puni doprinos  prof. dr Franja Fratrić .

franja-fratric-300x180    n

Profesor Fratrić je govorio na temu „Reakcija na trenažna opterećenja – stres, prevencija i rizici pretreniranosti“. Kao vrsni stručnjak koji iza sebe ima 34 godine iskustva i rada kao trener, naročito je istakao značaj motivacionog potencijala pojedinca, kao i uticaj genetike, odnosno talenta, na ostvarivanje vrhunskih rezultata profesionalnih sportista. Naglasio je i dejstvo trenažnog stresa na psihoneuroendokrinoimunološki status organizma.

Pored toga FIT IN Marko Dimitrijevic uzeo je učešće na sajmu sporta u saradnji sa Fakultetom za Sport i vršena su antropometrijska testiranja svih zainteresovanih posetilaca sajma kao i edukacija polaznika kursa za fitnes trenere na štandu Saveza za Fitnes i Rekreaciju gde je PT Marko Dimitrijević pokazno vršio antropometrijska testiranja na studentima kursa i objašnjavao značaj testiranja u programiranju treninga u zdravstvenom fitnesu.

a20161127_153300

Pravo iz Azerbejdžana, na štandu FIT IN Marko Dimitrijevic  pridružio nam se Viktor Nemeš. Naš clan i reprezentativac Srbije u rvanju, osvojio je zlatnu medalju na Svetskom kupu u kategoriji do 75 kg, a AleksandruMaksimoviću, takođe nasem clanu, pripala je bronza u kategoriji do 71 kg. Ovom prilikom, dragim rvačima čestitamo na ostvarenom uspehu i želimo im da vrhunske rezultate ponove i na predstojećim takmičenjima.

20161127_154120  20161127_153528  20161127_125509

Gost na štadnu  bio je Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje u rvanju na Olimpijskim igrama u Riju, koji se u druželjubivoj, otvorenoj i prijateljskoj atmosferi družio sa posetiocima sajma i odgovarao na pitanja znatiželjnih novinara.

Naša priča na 5. Sajmu sporta je uspešno završena i ovo je već drugo učešće našeg kluba na ovoj manifestaciji i ujedno zaokruživanje jedne veoma uspešne sezone u radu naseg kluba.