Održan workshop “Funkcionalna dijagnostika u sportu i fitnesu”

February 14, 2017 | |

U okviru personalnog fitnes studija “FIT IN Marko Dimitrijevic”, u nedelju 12. februara 2017. godine s početkom u 10h, održan je  jednodnevni workshop na temu: “FUNKCIONALNA  DIJAGNOSTIKA U SPORTU I FITNESU” (Funkcionalne karakteristike organizma i genetske predispozicije I deo) teorijski i praktični deo.

U teorijskom delu predavanja predavači su govorili o homeostazi, metabolizmu od mira do maksimalnog napora, srcu i srčanoj frekvenci (određivanju maksimalne, ali i ostalih zona srčane frekvence), trenažnim zonama opterećenja – načinima i mogućnostima dijagnostike i kontrole, praćenju optimalnog opterećenja, zatim je bilo reči o Conconi test, krvnom pritisku i ortostatskoj probi.


U okviru prektičnog dela workshopa prisutni su imali priliku da prate praktično određivanje telesnih kompozicija pomoću merenja kožnih nabora kaliperom kao i biompedanca.

Sve navedene teme su, naravno, obrađene sa aspekta značaja za vežbanje i pravilno treniranje sa osvrtom na adekvatnu ishranu i suplementaciju.
Predavaci su bili prof.dr Franja Fratrić i  PT Marko Dimitrijević, a broj polaznika bio je ograničem jer je cilj worshopa bio da svi prođu kroz praktični deo obuke kako bi to kasnije mogli da primene na sebi i na svojim klijentima. Za razliku od prethodnih predavanja, na ovom smo uveli i jednu novinu: live uključenje preko Facebook-a i na taj način obezbedili smo edukaciju svima koji nisu bili u mogućnosti da dođu u prostorije studija.

Zahvaljujemo se svim učesnicima predavanja, kompaniji PhD Srbija na podršci-
Novo druženje je zakazano za 25. februar 2017. godine kada ćemo pričati nešto više o ishrani rekreativaca i vrhunskih sportista.